Sockerkaka med äggcreme i smarrig glasyr





                                                                                Foto: Karin / bevemyrs blogg

Min brorsdotter Lisa är väldigt duktig på att baka, här är ett recept på en av hennes goda sockerkakor! Lite annorlunda och väldigt god med den söta ägglasyren!!

Ingredienser:

2 ägg och 1 äggvita
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
2 dl vatten

Glasyr:
100 gr smör
1 1/2 dl socker
1 äggula
2 msk vaniljsocker

Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt bakpulver vetemjöl, socker och vatten. Grädda i 175 grader (vanlig ugn)  i ca 35 minuter. Koka ihop smör, socker, äggulan och vaniljsockret och häll över kakan när du stjälpt upp den på ett fat!

Kommentarer
Postat av: mama

mitten av ugen tro? hmm detta glöms alltid skrivas, iblamd ska de ju gräddas längst ner

men jaja jag testa denna det verkar väldigt gott:)

2011-01-11 @ 12:30:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen