Hamburgare kryddade med kärlek och krut


                                                                             Foto: Karin / bevemyrs blogg


Dagar på havet kräver god mat. Finns det något mysigare än att plocka fram grillen och laga sin mat på en mjukt rundad klippa med hänförande utsikt över kobbar och hav? För ett par månader sedan fick jag ett tips om en sås man bara inte kan vara utan, "Louisiana Hot Sauce" . Gott till mycket och vill man få lite sting på hamburgarna så är det perfekt att blanda i lite i nötfärsen innan de grillas. Spiskummin är också en favoritkrydda och en utmärkt kombination till Hot Sausen!

Om man känner sig lite lat och inte bakar egna goda hamburgerbröd (se recept under bröd) är dom absolut godaste bröden Max hamburgerbröd, lite "kladdigare" än vanliga bröd och jättegoda!

Ingredienser till hamburgarna: 

400 gr nötfärs
2 tsk spiskummin
1 tsk Hot Sause (beror ju lite på hur starkt du vill ha det förstås!)
Grillkrydda

Gör så här: Blanda samman allt, platta ut till hamburgare, krydda med grillkrydda och grilla! 




The future´s so bright I gotta wear shades!! Dirty dog!!!
 

Tog en runda till Häradsskär och tittade på den magnifika nästan 30 meter höga Heidenstamfyren, byggd 1863. Den ligger långt ut till havs och själv fick jag som styrman på skutan tampas med rejäla dyningar. Ser inte så ut på bilden men det gungade riktigt duktigt emellanåt. Härligt!!! Fascinerande också att Veronica lyckades ta en osuddig bild med en "rak" fyr!=)


En påse med Max hamburgerbröd som väntar på att ätas upp!






Kommentarer
Postat av: Veronica

Sjön suger - men inte hamburgarna =0) Dom var riktigt goda! Tack för en trevlig helg!

2009-06-22 @ 17:49:47
Postat av: Anonym

Jaa, havet på sommaren är mysigt, något man verkligen kan längta till under den kalla bistra mörka vintern!



O Veronica, tack själva för en trevlig midsommarhelg!!



Kram!

2009-06-22 @ 23:17:47
Postat av: Anonym

Hej det låter jättegott jag älskar hamburgare kramar nk

2011-01-08 @ 15:23:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen