Morotskaka





                                                                             Foto: Karin / bevemyrs blogg

Midsommarfirandet ute i skärgården bjöd på mer än jordgubbar i limegrädde. Rykande hett te serverat i den ärvda finservisern efter mormor och en saftig morotskaka med lime touch stod också på fikamenyn. Oj vad den är god!!! Det är antagligen det absolut godaste morotskaksreceptet man kan hitta, supersmaskig!!!

Ingredienser:

Botten:
4 ägg
4 dl socker
6 dl fint rivna morötter
2 1/2 dl smält smör
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
kanel som pudras över

Glasyr:
200 gr smält kallt smör
200 gr philadelphiaost
3 dl florsocker (eller så mycket att du får en bra konsistens)
2 tsk vaniljsocker
saft och skal av en citron

Gör så här: Botten: Vispa ägg och socker pösigt och blanda i resten i en långpanna, en halv sats är lagom till en rund tårtform, pudra kanel över. Grädda i ca 20 min i 175 grader (150 grader varmluft) om du gör en lågpanna, om du gör i en tårtform behöver kakan gräddas i minst 35 minuter. 

Glasyr: Smält smör och philadelphiaost i en kastrull, rör i resten och bred på kakan, strö på riven kokos och riv lite limeskal över.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen