Tekakor


Det här receptet kommer från en av mina goa bröder som är världsbäst på att baka tekakor. Det blir nästan farligt goda mackor. Nybakade äter man dom helst till frukost, lunch och middag, har hänt kan jag villigt erkänna!:) 

Här är då receptet:

8 dl havregryn
1 liter mjölk
75 gr jäst
1 tsk salt
175 gr smält margarin
1/2 dl socker
2 liter vetemjöl

Gör så här:
Blanda havregryn och mjölken och låt svälla ett par timmar, gärna över natten i kylskåpet. Smula ner jästen i degskålen, smält smöret och rör det (lite avsvalnat) i jästen, häll i resten av ingredienserna. Blanda väl, gärna i en assistent. Jäs i bunken i 20 minuter. Baka ut till små platta bröd. Jäs på plåten i 30 minuter.

Grädda i 10 min ca 200 grader (varmluft) och 225 grader i vanlig ugn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen