Varm smörgåstårta




För ett par år sedan var det en tjej på mitt jobb som ofta pratade om sin supergoda "Varma smörgåstårta", en av hennes sömnlösa nätter skrev hon ner receptet och gav det till mig. O det var ju gott!! Den har dykt upp lite då och då på menyn sedan dess. Den är enkel i sitt grundutförande och lätt att variera efter de egna smaklökarna. Jag gillar lite "het" och smakrik  mat så i kväll blev det en variant med chili och basilika. Grymt gott!!!

1 paket polarkakor
1 paket av Icas finkrossade tomater med chili (går förstås att använda vilka krossade tomater som helst)
2 burkar tomat och basilika crème fraiche (eller vilken smak eller osmak man nu känner för)
2 paket bacon
1 purjolök
tomater
ost
paprika
lök

Gör så här:
Fräs bacon och finskuren purjolök, rör i crème fraiche och de krossade tomaterna, salta om det behövs. Lägg polarhalvorna på en plåt, fördela baconröran över några lager bröd. Lägg skurna tomater, hackad lök och paprika överst, avsluta med riven ost. Grädda i 175 grader i 20 minuter eller tills den ser klar ut!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen