Pumpabröd




Foto: Karin / bevemyrs blogg

Det finns ju en hel del varianter där bröd bakas med yoghurt/fil och bikarbonat, det här är ett av de absolut godaste recepten! Väldigt smakrikt, grovt och saftigt! Underbart gott tillsammans med lite färskost och några grönsaker!! Love pumpafrön!!!=)

5 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
5 dl naturell yoghurt, 3%
1 dl lingonsylt

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en avlång bakform 1,5 liter med matfett.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt och lingonsylt och rör ihop till en kladdig deg.
3. Skrapa ner degen i bakformen.
4. Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda ca 70 minuter.
5. Stjälp upp brödet på ett galler och låt det kallna under bakduk.


Kommentarer
Postat av: garry lertsson

jag tycker att det var ett väldigt bra recept. brödet smakade gudomligt tack och hej leverpastej

2010-12-03 @ 09:28:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen