Kardemummaskorpor från Rosendal


Foto: Karin / bevemyrs blogg

För några dagar sedan blev jag sugen på skorpor och gjorde ett djupdyk i "Rosendals trädgårdscafé", ni vet den där underbara receptboken från början av 1990-talet (kika här). Jag bakade kardemummaskorporna och mitt skorpsug blev mer än stillat. Lättbakade och spröda! Gott!!

Ni glömmer väl inte bort att vara med i utlottningen av Marimekkobadlakan och handduk?:) (här)


I morgon bjuder jag på härliga blåa blåbärssmörgåsar!

___________________________________________________________________________________________

Ingredienser kardemummaskorpor, ca 25 st:

125 g smör
1/2 dl socker
1 ägg
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
Knappt 2 tsk bakpulver
4 tsk nystötta kardemummakärnor
1 1/2 dl mjölk

Gör så här: Rör socker och smör poröst, blanda i ägget. Häll i havregryn, vetemjöl, bakpulver och kardemumma. Tillsätt mjölken. Forma till två längder och lägg dem på en bakplåtsklädd eller smord plåt. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Skär dem i sneda snittar och fortsätt att torka skorporna i 100 grader i 40 - 60 minuter tills de är helt torra.

Kommentarer
Postat av: Jerka

Fantastiskt vackert som vanligt!! Ser jättegott ut!!



Kramar!!

2010-04-21 @ 11:33:04
Postat av: Elin

Jag älskar att knapra skorpor! Skall absolut testa dessa!!

2010-04-21 @ 17:08:42
Postat av: Vicky

De skorporna ser goda ut. Fin ask också!

2010-04-21 @ 17:10:10
Postat av: Anna

Jag älskar Rosendalboken, hade banankakan ur den på min blogg igår :)

2010-04-21 @ 18:53:14
URL: http://www.annamittimaten.blogspot.com
Postat av: Anonym

Jag älskar Rosendalboken, hade banankakan ur den på min blogg igår :)

2010-04-21 @ 18:53:48
Postat av: Hanna - Bakfnatt

Mmm, kardemummaskorpor är ju bara så gott! Härliga bilder!

2010-04-26 @ 22:02:58
URL: http://www.bakfnatt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen