Godaste yoghurtlimpan


Foto: Karin / bevemyrs blogg

I fredags eftermiddag när lillungen och jag kom hem från förskola och arbete möttes vi av en kylväska på trappen. Finaste Sofia hade varit där och överraskade oss med hembakat bröd och egengjord marmelad. Så oslagbart trevligt blev det sedan att koka te, värma lite choklad, fredagsmysfika och småprata om dagen som varit och om ditten och datten:)


I nästa blogginlägg smakar vi på den gooooda och lite annorlunda morotsmarmelad som Sofia lämnat till oss!:)
____________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

1 liter naturell yoghurt
2 dl sirap
4 3/4 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågsikt
1 1/4 dl grahamsmjöl
2 1/4 dl rågkross
1 dl vetekli
1 msk bikarbonat
1 msk brödkryddor
2 tsk salt


Gör så här: Blanda yoghurt och sirap i en bunke. Rör sedan ihop övriga ingredienser i en annan bunke. Blanda i mjölblandningen i yoghurt/sirapen. Häll smeten i två smorda brödformar, ca 1 1/2 liter var. Sätt in i nedre delen av ugnen och grädda i ca 10 minuter,  225 grader och sänk sedan värmen till 175 grader och grädda ytterligare i 60 minuter. Om det behövs täck limporna med folie på slutet. Låt svalna på galler.





Kommentarer
Postat av: Sara

Brödet låter supergott!!:-)

2010-08-30 @ 11:30:06
Postat av: Anita

Jättefina bilder!

2010-08-30 @ 13:54:00
Postat av: Yvonne

Detta bröd låter gott, kan vara roligt med lite ombyte till mina surdegsbröd. Och den gooooda marmeladen ser jag fram emot! :) Tack för din fina och inspirerande blogg!!

2010-08-30 @ 21:04:16
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Matpolisen

Tänk att livsnjutning kan vara så enkelt. Alltid trevligt med ett nytt brödrecept.

2010-08-30 @ 21:26:56
URL: http://matpolisen.wordpress.com
Postat av: Sofia

Du/Ni gör så vackra bilder!!

Nu har jag uppdaterat mig på bloggen igen. Så underbara bilder!!

Ha en bra dag!

2010-08-31 @ 13:26:42
Postat av: Erika - Bakglädje

Jag gillar yoghurtbröd, det är snabbt och enkelt och dessutom väldigt gott. Spar receptet till kommande bakning.

2010-08-31 @ 13:54:32
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Åsa

Hej! Vart får du din inspiration när du fotar de du gör? Jag ska göra en bakbok som mitt projekt arbete på gymnasiet och vill få till så fina bilder som möjligt. Finns det något du tycker jag ska tänka på när jag fotar? Jag tycker alltid du fotar med så fina koppar och fat. Du får gärna svara via min blogg eller mejl

2010-08-31 @ 17:59:27
URL: http://tvins.blogg.se/
Postat av: Karin

Härlig blogg du har! Har hittat tillbaka, efter att ha "slarvat bort dig" i min gamla dator... Undrar vilken temperatur brödet ska in i först, innan man vrider ner?

2010-08-31 @ 22:08:04
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Karin"

Tack för berömmet och för hjälpen med temperaturmissen!:)

2010-09-01 @ 07:47:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen