Mellandagar i köket - kanelstruvor


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Här kommer ett mellandagstips för dig som vill fixa och dona i köket lite. Baka dig en burk spröda, mormorsdoftande kanelsmakande struvor. Har du inget struvjärn så kanske du kan låna av någon eller skaffa dig ett eget, själv köpte jag mitt på auktion för 40 kronor.



_____________________________________________________________________________________________


Ingredienser till ca 30 Struvor:

 

1 ½ dl vetemjöl

1 ½ dl vatten

2 ägg

 

2 x 250g kokosfett, fritera i olja eller i kokosfett

 

socker och kanel

 

 

Gör så här: Blanda alla ingredienser till smeten och rör ihop. Låt kokosfettet smälta i en tjockbottnad liten kastrull, minst så mycket att det täcker struvjärnet. Värm upp fettet långsamt, du kan kontrollera att det är lagom varmt genom att doppa en skiva vitt bröd, när det börjar puttra och blir gyllenbrun är det klart, ca 180 grader.  Låt det inte bli för varmt, ha ett lock i närheten om det skulle börja brinna, det är lagom att ha medelvärme på spisen. Doppa struvjärnet i kokosfettet och låt det bli varmt. Ta upp järnet och låt det rinna av, doppa i smet, lagom till översta kanten på järnet (doppar men hela järnet blir det svårt att få kakan att lossna) och sedan i frityrolja. Låt struvan bli gyllene, tag upp järnet och peta av kakan. Lägg på ett papper först och strö på eller vänd sedan kakan i socker och kanel.  Värm upp järnet innan du gör nästa kaka.



Kommentarer
Postat av: Sandra

Vilken fin blogg :) Lånade en bild och länkade hit från min blogg. Säg till om du vill att jag ska ta bort den. /Sandra

2010-12-27 @ 22:45:59
URL: http://ruthlouise.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen