Kräsna smaklökar klappar takten i grytor och kastruller!


Foto: Karin / bevemyrs blogg
Porslin: Såssnipa - Auktionsfynd "Okänd". Bricka - Loppmarknad "Okänd".

Veronica är en av de vänner jag har som lagar sådär sanslöst god mat, ni vet när fingertoppskänsla, erfarenhet och kräsna smaklökar piskar på och klappar takten i grytor och kastruller.  Den här rödvinssåsen är hennes och love of life!

Ingredienser:

2 lökar
2 morötter
3 vitlöksklyftor
3 skivor bacon
farinsocker
12 vitpepparkorn
1 flaska rött vin
koncentrerad flytande fond (kött)
smör
blåbär
honung
salt
peppar
maizena

Gör så här: Dela lök, morötter och vitlök i mindre bitar, fräs i smör i en kastrull tillsammans med 3 skivor bacon. Strö på lite farinsocker. Häll på vinet, lägg i vitpepparkornen och låt allt koka ihop och reduceras ner till ungefär hälften. Sila och häll ner såsen i kastrullen igen, smaka av med fond, honung, salt och peppar. Red ev med lite maizena och lägg i en klick smör. Lägg i blåbär straxt innan servering.


Kommentarer
Postat av: fröken elin

oh, spännande kombo med blåbär, bacon och rödvin! Lägger till den i recpethögen, så jag kan prova nästa gång det ska lagas sås!

2010-02-22 @ 16:46:16
URL: http://frokenelins.blogspot.com
Postat av: Yvonne

Oj! Låter onekligen spännande! En hel flaska vin...måste bli rätt mycket sås då :)

2010-02-22 @ 17:24:14
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: fröken Dill

Med blåbär! SPÄNNANDE!!!!!

Tycker fröken Dill

2010-02-23 @ 13:15:46
URL: http://www.frkdill.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen