Hallonsnittar med mandelglasyr


Foto: Karin / bevemyrs  blogg

Den här kakan är en riktig liten läckerbit. Spröd, smulig smörbotten fyllt med seg, fruktig hallonsylt som toppas med söt glasyr och rostade mandelspån.

En annan läckerbit jag kan tipsa om är parfymen som syns i bakgrunden på bilden. Brorsan kom hem från Kanada med Armanis nya doft Idole, fullständigt outstanding och "sky high taking", lätt att dofta sig salig och berusad på=)

Här är receptet på hallonsnittarna:

Ingredienser:

250 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:

1 dl fast hallonsylt

Glasyr:

1 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten

Garnering:

1 dl rostade mandelspån

Gör så här: Sätt ugnen på 225º. Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Rör i mjölet blandat med bakpulver. Dela degen i 4 delar och rulla till längder, ca 40 cm långa. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Gör en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll den med sylt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Rör ihop florsocker och vatten till glasyr. Ringla glasyren över sylten på de avsvalnade längderna. Strö över mandelspån. Skär i 12–24 bitar.


Småkakor versus studiofotografering. Småstadens begåvade fotoförening med smarta fotografer guidar mig fram på fotokonstens snåriga stigar.

Kommentarer
Postat av: Emma

Åhhh, så god den där kakan ser ut! Måste gå till närmsta ställe och lukta på Idole också;)!

2010-01-27 @ 08:25:02
Postat av: Vicky

Lite svart i bilderna! Lite ovanligt på denna blogg, men väldigt snyggt det också ;-) Kakorna och parfymen verkar värda att prova båda två :)

2010-01-27 @ 13:34:36
Postat av: Fröken Dill

Spännande med fotograferingen! Och att få följa med bakom kulisserna när några av dina fantastiska bilder blir till. Du har ju helt klart lyckats med det omöjliga - få fina matfotografier utan naturligt ljus. Vilken sorts ljuskällla rekommenderar du? (Förutom solen....)

Undrar fröken Dill

2010-01-27 @ 14:01:14
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Veronica

Det är ju "gamla" goda kakor! Blev det några fiskar igår då, som du kan fräsa till och fotografera? Kram

2010-01-27 @ 19:33:15
Postat av: Anonym

Blev inga fiskar men Karin har lovat att blogga korven som undertecknad grillade på bästa scoutmaner över öppen eld!!!

2010-01-27 @ 19:45:05
Postat av: Madelene

Dom där såg grymt goda ut :-)

2010-01-27 @ 19:45:10
URL: http://mabeline.blogg.se/
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Emma"

Ja gör det, Idole är Armanis godaste doft någonsin!:) /Karin

2010-01-28 @ 15:51:05
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Vicky"

Ja svart är första gången jag testar som bakgrund, kul att variera sig om inte annat. Kakorna är förrädiskt goda och parfymen är underbar! / Karin

2010-01-28 @ 15:53:17
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Fröken Dill"

Stort tack för det fotoberömmet! Njae, jag är nog tyvärr nästan alldeles okunnig när det handlar om ljus och ljussättning. När jag har fotat i studion har vi använt studioblixtar och för att "mjuka upp" ljuset en bouncer (den vita "lådan" som hänger över mig på bilden). Jag fotar i princip alltid hemma på köksbänken framför ett rejält fönster med mycket ljusinsläpp men utan direkt solljus. Fast sen vet i sjutton om jag har något att lära dig som tar så himla fina bilder själv!?:) /Karin

2010-01-28 @ 16:05:16
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Veronica"

Nix, precis som Ante säger i kommentaren under så blev det nada gäddor den här gången, fast trevligt trevligt ändå!:) Kram!!

2010-01-28 @ 16:07:23
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Anonyma Ante"

Yepp Ante, din magnifikt småbrända korv bloggas inom en snar framtid!=)

2010-01-28 @ 16:10:13
Postat av: Fröken Dill

Stort tack själv! Det är en utmaning med matfotograferingen. Kämpar på och kastas mellan lycka och förtvivlan...

Hälsar fröken Dill

2010-02-13 @ 19:18:25
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Belinda

håller på att baka dessa nu :) Dock med sockrade vinbär istället för hallonsylt, hoppas det blir bra

2010-02-16 @ 15:12:23
URL: http://belindan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen