Mandeltoscabitar


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Det här kakan andas lyx utan att den egentligen alls är särskilt svår att göra. Mandelmassa, sylt och toscasmet gör den till en favorit!

I nästa blogginlägg får ni följa med på en fisketur!:)
_____________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

Botten:

2 dl vetemjöl
75 g margarin eller smör
1 msk socker

Fyllning:

1/2 dl fast röd sylt
75 g margarin eller smör
50 g mandelmassa
2 ägg
3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Toscasmet:

1 dl mandelspån
75 g margarin eller smör
1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Garnering:

mörk choklad

Gör så här: Smörj en form, ca 16x25 cm. Blanda ingredienserna till botten och tryck ut degen i formen. Bred på sylten. Rör smöret till fyllningen fluffig och tillsätt övriga ingredienser. Bred massan på sylten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, 200 grader. När kakan är inne i ugnen förbereder du toscasmeten. Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och sjud sakta under omrörning. Bred på kakan (när den gräddats i 15 minuter), grädda kakan ytterligare i 15-20 minuter. Skär i bitar och ringla smält mörk choklad över.

Kommentarer
Postat av: Kryddburken

Åh så vackert uppdukat & goda verkar dom vara också! Hoppas allt är bra med dig och att solen lyser där du bor! Ha en fin dag! Hälsn. från Öland

2010-06-10 @ 08:29:25
URL: http://kryddburken.se
Postat av: Mor-Mia

Vilken fin blogg du har med underbara bilder!!!

2010-06-10 @ 08:30:46
URL: http://mor-mia.blogspot.com
Postat av: A

väldigt få bitar på bilden! ser väldigt gott ut dock.

2010-06-10 @ 08:47:46
URL: http://aldreboendesms.blogg.se/
Postat av: Pamela

Jättegoda ser dom där kakorna ut!

2010-06-15 @ 14:13:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen