Scones med linfrön


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Cattie tipsade om ett nytt trevligt magasin om bakning BAKA, där hittade jag massor av lockande recept, först ut att provbakas var Wretas scones. Jag justerade receptet lite, tog bort socker och hällde i linfrö, underbart gott! När tiden är knapp är det ljummna brödet serverat med rinnande smör, ost och marmelad svårslaget!

Ingredienser:

3 dl vetemjöl
1 krm salt
1 1/2 tsk bakpulver
50 g smör
1,6 dl filmjölk
1/2 dl linfrön
sesamfrön

Gör så här: Blanda mjöl, linfrön, salt och bakpulver. Jobba in smöret och tillsätt filmjölk. Forma med fuktiga händer till bullar (ca 8 st), pensla bullarna med fil och strö på sesamfrön. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.



Kommentarer
Postat av: Fanny

Du har verkligen den finaste blogg jag har sett!!Gud så mycke gott :D. Det här receptet kommer jag att testa för jag är ett stort fan av scones. Det godaste pålägget på scones är philadelphiaost och lemoncurd, prova det :)

2010-03-22 @ 08:20:32
Postat av: Anonym

Ser väldans gott ut:)

2010-03-22 @ 09:30:02
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Scones! Långfrukost! Underart!!

2010-03-22 @ 10:02:53
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Lina

Åhhh så gott det ser ut!! Jättefin tekopp!:)

2010-03-22 @ 10:35:36
Postat av: Magdalena

Mums mums mums!!! Älskar scones!

2010-03-22 @ 20:05:12
Postat av: Anonym

Vilken härlig blogg du har! God frukost! :)

2010-03-23 @ 15:04:17
URL: http://nextgirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen