Böngroddspaj och dagen till ära en ny kategori


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Då så, fredag och allt, en ny kategori får se dagens ljus här på bloggen, "Vegetariskt". Inte för att man behöver vara vegetarian för att älska den här böngroddspajen...men ändå:). På tiden hursomhelst att börja blogga köttfria rätter också!:) Receptet  kommer från min mammas trevliga kompis Lotta som själv har njutit av pajen i bra många år, nu är det er tur. Varsågoda!

I morgon bjuder jag på härligt osunt barnsligt oemotståndligt gott helgfika!
_____________________________________________________________________________________________


Ingredienser:

Pajskal:

100 g smör (ca 1 dl flytande margarin)
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
lite salt

Fyllning:

250 g keso
1 stor purjolök
3 ägg
4 dl riven (gärna smakrik väl lagrad ost)
1 burk böngroddar
ev salt och peppar

Gör så här: Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en form. Förgrädda i ca 10 minuter i 225 grader. Finhacka purjolöken och blanda den med övriga ingredienser till fyllningen, smaka ev av med salt och peppar. Lägg blandningen i pajformen och grädda pajen i ca 25 minuter i 225 grader.





Kommentarer
Postat av: LinaJS

Ursygga bilder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010-05-21 @ 15:15:34
Postat av: Sussie

Det låter både annorlunda och gott!!

2010-05-21 @ 17:21:48
Postat av: yvonne erlandsson arbetskamrat med maria bevemyr

kanon bra blogg har lagat mycket av dina rätteroch vilka bilder du får det verkligen att se gott ut kul med veg rätter svårt att hitta på ibland

2010-08-19 @ 08:17:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen