Kasslergratäng med annanas och fetaost


Foto: Karin / bevemyrs blogg

I förra veckan var jag på lunchträff med Sandra, Sofia och alla fina smågrabbar. Vi pratade förstås mat, jag blev aldrig riktigt klok på vems recept det här egentligen var, både Sandra och Sofia var så rörande överens om att den här varianten av kasslergratäng var jättegod att jag inte brydde mig om att forska vidare i saken!=)

 

 

I morgon ska vi undersöka hur seg kola fungerar ihop med en saftig sockerkaka!:)

____________________________________________________________________________________________

 

Ingredienser:

 

kassler

1 burk ananas

2 burkar creme fraiche

1 paket fetaost

1 rödlök

riven ost

salt

peppar

 

Gör så här: Dela kasslern i lagom stora bitar och lägg dem i botten av en gratängform, fördela ananasen ovanpå. Blanda creme fraiche, smulad fetaost och hackad rödlök i en bunke. Smaka av röran med salt och peppar. Strö på riven ost. Grädda i ca 225 grader tills gratängen fått fin färg.



Kommentarer
Postat av: Anna

Ser jättegott ut! Måste provas genast!

2010-05-07 @ 08:49:06
URL: http://livethososs.blogg.se/
Postat av: Jenny

JÄklar vilka fina bilder!:)

2010-05-07 @ 12:33:13
Postat av: Kaksmulan

Den såg riktigt god ut! Jag ska absolut testa denna någon dag.

Trevlig helg!!

2010-05-07 @ 14:05:24
URL: http://kaksmulan.se/
Postat av: Lena Norman

Perfekt! Nu har jag lördagsmiddagen räddad!

2010-05-07 @ 16:24:56
Postat av: Erika

Åh, vilka fina bilder och vilken vacker sked! /Erika

2010-05-07 @ 16:27:16
Postat av: Sofia

Åh.. med fetaost. Ser jättegott ut! Trevlig helg!

2010-05-08 @ 17:15:30
URL: http://www.vardagssysslor.blogspot.com
Postat av: Helena S / Bara en kaka till

Vilket gott recept på kasslergratäng! Och precis som alla dina andra bilder är även de här bilderna jättefina. :-)

2010-05-09 @ 16:14:12
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Monika

Ser ju jättegott ut o vilka fina bilder!

Ha de bra

2010-10-22 @ 07:49:10
URL: http://monckan.blogg.se/
Postat av: Emelie

vilket underbart recept! Ska man äta den som den är bara eller hade ni något till?

2011-03-21 @ 19:17:02
URL: http://tartmorsan.blogg.se/
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Emelie"

Det är gott att servera den tillsammans med tex. sallad och ris:)



/Karin

2011-03-21 @ 19:58:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen