Märtas kakor



Foto: Karin / bevemyrs blogg

Min gammelfaster Stina var som sagt kalaskokerska på 1920- och 1930-talet. I höstas fick jag ärva hennes helt underbara receptsamling (kika här). Jag plockar fram den lite då och då, bläddrar försiktig mellan sidorna och bestämmer mig tillslut för att provbaka något. Den här gången blev det Märtas korintkakor, eller som det står i boken "Korintkakor Märtas".

Så håll till goda nu alla fina läsare, det finns mycket spännande i boken och jag lovar att blogga mer!

I morgon tipsar jag om en god gratäng inför helgens lugn- och roätarstunder!:)
___________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

200 g smör, rumsvarmt
200 g socker
200 g korinter
1 ägg
1 rågad msk kanel
325-330 g vetemjöl
1 struken tsk bikarbonat väl upplöst i 1 1/2 msk vatten

Gör så här: Vispa smör och socker pösigt, blanda ner övriga ingredienser. Knåda till en deg som sedan får vila i ca 30 minuter i kylskåpet. Kavla ut och tryck önskade formar. Grädda i ca 200 grader i 6-7 minuter.

Kommentarer
Postat av: Elin

Jag fullkomligt älskar småkakor, de här ser riktigt spröda och goda ut! Jag funderar på att baka dom men att tillsammans med korinterna/russinen blanda i lite choklad också!:-)

2010-05-06 @ 11:55:15
Postat av: Lollo

fina tekoppar!

2010-05-06 @ 14:58:13
Postat av: Mikkan

Å, jag älskar också det där porslinet. Står lite i valet och kvalet nu, om jag skall köpa på mig eller inte, nu när vi skall köpa helt nytt porslin här hemma.

2010-05-08 @ 11:51:21
URL: http://njutmaten.blogspot.com
Postat av: Nilla

Vad heter porslinet på bilden? Är så väldigt sugen på att införskaffa det till mitt nya kök... som ska byggas i sommar :-)

2010-05-10 @ 21:19:45
URL: http://nillalala.blogg.se/
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Nilla"

Ja, det här porslinet är verkligen helt underbart!



Här är en länk du kan kika på:



http://www.rorstrand.se/web/rorstrandwww.nsf/pages/03E94912B8CC3D7AC225759900236057!OpenDocument&Expand=1



Lycka till med köket!

/Karin

2010-05-10 @ 21:46:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen