Saffranspannkaka med smak av likör


Foto: Karin / bevemyrs blogg

I lördags blev det en heldag med jobb på takterrassen. Jag antar att minnena av fjolårets besök på Gotland väcks till liv nu när det börjar kännas som lite sommar ute, för när lättlunchfikat sen skulle ätas stod en lite annorlunda variant av Gotlands solgula stolthet på menyn. Likörkryddad saffranspannkaka serverad med björnbär och grädde. Gott som sjutton!

Föredrar du trots allt en mer traditionell variant så kika här!:)

I veckan som kommer ska vi titta på läckert fikabröd och besöka ett fint skärgårdshemma!:)
___________________________________________________________________________________________


Ingredienser:

4-5 dl risgrynsgröt (en färdig grötkorv går bra:)
2 msk strösocker
4 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 påse saffran
1 krm kardemumma
1 1/2 dl russin
1/2 dl likör (välj någon sort du tycker är god)
1 1/2 dl hackad mandel

Gör så här:
Lägg russinen i likören och låt dem stå och dra i minst åtta timmar. Rör ihop gröten, äggen och gräddmjölken. Vispa i resten av ingredienserna och häll upp en välsmord långpanna. Grädda i 25 minuter i 175-200 grader. Pannkakan ska ungefär vara 2 cm tjock. Servera med sylt, bär, grädde eller något annat gott.

Kommentarer
Postat av: Hanna - Bakfnatt

Åh, saffranspannkaka som är så gott! Har bara ätit det en gång, och då på Gotland såklart ;-) Som alltid annars lyckas du så fint med bilderna - du kan verkligen konsten att få allt att se så gott ut!

2010-05-31 @ 12:33:49
URL: http://www.bakfnatt.blogspot.com
Postat av: Åsa

Mums, det där ser gott ut!

2010-05-31 @ 17:47:19
Postat av: Jens

Saffranspannkaka är riktigt gott! Brukar alltid passa på att äta det när jag är på Gotland! Låter spännande att smaksätta den med likör.

2010-05-31 @ 21:14:46
Postat av: Kaksmulan

Saffranspannkaka är ju så gott. Faktiskt inte så länge sedan jag gjorde det. Låter gott att smaksätta med likör, vilken sort valde du?

2010-06-01 @ 04:29:16
URL: http://kaksmulan.se/
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Kaksmulan"

Ja, visst är det gott!! Jag använde svartvinbär- & slånbärslikör vilket gav en god och ganska mild likörsmak i pannkakan. Nästa gång ska jag testa att använda någon variant av ägglikör, det tror jag kan vara gott också:) /Karin

2010-06-01 @ 23:28:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen