Mazarinkaka för ett helt kompani


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Förra helgen stod min mamma och skramlade med en Världens barn-bössa i folkvimlet här i småstaden. Efter ett par timmar kommenterade hon nöjd "Man måste ändå säga att människor är väldigt, väldigt givmilda". Själv stoppade jag också i en slant och blev bjuden på fika:) En saftig Mazarinkaka där receptet räcker till ett helt kompani.

I nästa blogginlägg smakar vi på Halloween!:)
______________________________________________________________________________________________


Ingredienser 3 st (i avlånga sockerkaksformar):

100 g smör
400 g margarin
3 dl mjölk
4 ägg
6 dl socker
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g sötmandel (mald)
6 bittermandlar (malda)

Gör så här: Smält fettet och blanda i mjölk, vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner smör/mjölkblandningen. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mald mandel. Smörj formarna, bröa dem och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen, ca 40 minuter i 175 grader. Glasera ev med florsocker blandat i vatten. Som alternativ kan man hälla hela smeten i en långpanna och grädda i ca 30 minuter.

Kommentarer
Postat av: Erika

Jag har letat efter recept för många, det här låter praktiskt och gott!

2010-10-26 @ 21:01:06
Postat av: Erika - Bakglädje

Mums, mazarinkaka låter jättegott.

2010-10-27 @ 12:58:50
URL: http://bakgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen