Finaste falska filén


Foto: Karin / bevemyrs blogg


Nästa gång det är extrapris på blandfärshyllan ska du komma ihåg den här rätten!:)

_______________________________________________________________________________________________


Ingredienser:

500 g blandfärs
½ msk aromat

1 pkt bacon, i småbitar
kantareller, champinjoner eller annan svamp
1 paprika, skivad
1 rödlök, skivad
1 burk paprika/chili creme fraiche
3 dl grädde
1/2 dl chilisås
Cayennepeppar
Paprikapulver
Chilikrydda
Grillkrydda
Salt
Peppar
Riven ost


Gör så här: Blanda färsen med arromat, rulla till en fläskfiléstor rulle som du slår in i plast eller bakplåtspapper. Stoppa in rullen i frysen ett par timmar. Skär rullen frusen/ halvfrusen i drygt cm tjocka skivor som du steker i smör tillsammans med salt och peppar. Lägg bitarna i botten på en ugnssäker form. Bryn Bacon, svamp, skivad paprika och skivad rödlök lätt. Lägg det över köttet. Blanda creme fraiche, grädde och chilisås, smaka av med cayennepeppar, paprikapulver, chilikrydda, grillkrydda. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i formen, strö på riven ost och gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.


_______________________________________________________________________________________________


Då så, en liten pedagogisk beskrivning dagen till ära:)


Köttet i botten på en form.


Skivat och lätt stekt paprika uppepå.


Smörstekt lök, använd gärna på lite socker när du steker och salta en aning.


Svamp uppepå löken, själv rensade jag frysen på fjolårets kantareller och lyxade till gratängen en aning:)


Stekt bacon gör att gratängen smakar en aning rökt.


Häll på såsen och toppa med en massa riven ost. Gott!

I nästa inlägg bakar vi en av mina favorittårtor:)

Kommentarer
Postat av: Fröken Dill

Vilken perfekt sensommar/hösträtt!

Tycker fröken Dill.

2011-08-24 @ 07:40:12
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Yvonne

Nu blev jag hungrig.. ;) Gott ser det ut! Ska komma ihåg detta! :)

2011-08-24 @ 08:46:47
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Pinglan

Detta kommer jag absolut att göra någon gång, ser så gott ut!

2011-08-24 @ 09:30:10
URL: http://pinglansreceptblogg.blogspot.com
Postat av: Erika - Bakglädje

Låter gott. Undrar vad man skulle kunna byta ut armonaten till... det har vi aldrig hemma.

2011-08-24 @ 10:02:35
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Linda- Cupcakesfluffan

Sparar genast receptet, för det låter kanongott

2011-08-24 @ 10:37:59
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com
Postat av: Emmas husbestyr

Det lät riktigt gott! Bra tips!

2011-08-24 @ 13:18:50
URL: http://emmashusbestyr.blogspot.com
Postat av: ACP

Detta är jättegott. Vi gjorde detta så mycket för några år sedan att maken tröttnade på det, kanske dags att ta upp det igen. Man glömmer ofta de gamla recepten och leta bara nya.

2011-08-24 @ 16:41:33
Postat av: KoLP

Låter kanongott. Det kommer att testas när vi har grannarna på middag. Var så säker på det.

I går var vi norrut och åt surströmming, men tyvärr är de närmaste grannarna inte så förtjusta i den delikatatessen.

2011-08-24 @ 17:52:20
Postat av: carina

Härligt att du är hemma igen så det blir ordning på "torpet"!

2011-08-24 @ 19:11:21
Postat av: Jimmie

Men mums vilket bra tips, passar utmärkt för en LCHF:are som jag oxå !

Tack för tipset.



//Jimmie.

2011-08-25 @ 16:30:25
URL: http://varldensbastamatblogg.blogg.se/
Postat av: Jimmie

Ser och verkar som det är en otroligt god rätt, skulle även passa mig perfekt som kör LCHF.

2011-08-28 @ 16:26:53
URL: http://varldensbastamatblogg.blogg.se/
Postat av: Marie c

Supergott (och lätt att göra).

2011-09-07 @ 08:58:37
Postat av: Lisa

Vilken tur att du finns!

Sitter och planerar vår matvecka genom att välja två-tre rätter från dina olika kategorier, den här veckan blir det t ex Älskad lax och Falsk filé, förra veckan var det torsklådan och persikokycklingen! Tack för att du har en så himla bra blogg som hjälper oss i vård vardag och även till fest!!!

2011-10-23 @ 12:15:05
Postat av: Maria

Sååå gott. Passade alldeles utmärkt som långfredagmiddag. Gjorde dubbel sats så nu har vi mat en dag till. Tack för en underbar blogg!

2012-04-06 @ 22:08:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen