Julafton - Julbord - Julsill - Julefrid


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Jag passade på att fota lite här hemma på julafton, en väldans massa god mat blev det, en stilig tomte och julefrid i varje vrå:)

Jag bjuder er på några foton....



Ansjovistårta är en stående måste på julbordet (receptet hittar du här).




Grann rödbetssallad.


Martins köttbullar gick inte av för hackor!



Honungsmarinerade revbensspjäll är oooootroligt gott!


Marias goda sallader och Jansson...o så mammas ägghalvor.




Mammas inlagda sill är bäst helt enkelt. Pratar vi köpesill så kan jag varmt rekommendera den lime- och vodkamarinerade som skymtar i bakgrunden.

Recept på mammas julsill:

2 burkar (a 420 g) urvattnad inläggningssill
2 dl ättikssprit
4 dl vatten
6 dl strösocker
ca 2 dl grovhackad rödlök
ca 4 dl strimlad purjolök
2 msk grovt krossad kryddpeppar

Gör så här: Spola fileérna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ättikssprit, vatten och socker i en bunke. Rör om tills sockret löst sig. Varva fileér med purjolök, rödlök och krossad peppar i en stor glasburk (några mindre går också bra förstås) eller bunke. Häll över lagen och låt sillen stå i kylen i två dygn. Vänd gärna burkarna några gånger så att lagen når alla fileér.






Efter all julmat rullade vi en trappa upp.... och tittade på Kalle förstås:)


....o så paketöppning.



Kommentarer
Postat av: Sanna

Åh, så mysigt!!

2011-12-26 @ 14:47:02
Postat av: Anonym

Gud va julmysigt! Såg att du hade fixat soffan den blev så fin! Kaminen på plats. Måste komma o se hur fint ni har de(o få lite insperation=)Massor av kramar!!!

Ps Jätte tack för julkortet!

2011-12-28 @ 08:21:29
URL: http://sandrasstege.blogspot.com
Postat av: Fröken Dill

Ååååå, vad fint och stämningsfullt det ser ut! Hemma hos oss var det lätt kaos (presentinslagning hade pågått in i det sista), men vi fick gå på julfest hos våra underbara familjer och vänner, så det gjorde ingenting.



Massa God Fortsättning

önskar fröken Dill

2011-12-28 @ 11:48:22
URL: http://www.frkdill.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen