Kryddig kaka med muskot och banan

Foto: Karin / bevemyrs blogg

 

På somrarna bor lillungens gudmormor Barbro vackert i ett hus vid mälaren och i helgen for vi dit och hälsade på under några dagar. Barbro bjuder alltid på väldigt läcker mat och gott kaffebröd, till elvafikat en dag serverades den här goda muskot- och banankakan.

 

Varsågoda, smakan ni också!;)

 

I nästa blogginlägg bjuder Barbro på fler gosaker!:)

______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

150 g smör
3 dl socker
2 ägg
4-5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1/4 tsk nejlikor
1 1/2 tsk kanel
3/4 tsk muskot, riven
2-3 bananer, väl mogna

Gör så här: Vispa smör och socker, blanda sedan i ett ägg i sänder. I en annan bunke blandar du vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, salt, nejlikor, kanel, muskot och rör sedan ner det i äggsmeten. Mosa bananerna och blanda ihop det med den andra smeten. Smöra och bröa en sockerkaksform och grädda i 175 grader i ca 40 minuter (prova med sticka om den är klar):

 

 


Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje

Vilka fina bilder. Kakan låter väldigt god.

2011-06-10 @ 16:04:27
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Veronica

Va' trevligt! Fina bilder som alltid.... Kram!

2011-06-10 @ 20:51:49
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Vilka härliga bilder och kakan låter himla god

2011-06-10 @ 21:14:23
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen