Kryddig kaka med muskot och banan
Foto: Karin / bevemyrs blogg
På somrarna bor lillungens gudmormor Barbro vackert i ett hus vid mälaren och i helgen for vi dit och hälsade på under några dagar. Barbro bjuder alltid på väldigt läcker mat och gott kaffebröd, till elvafikat en dag serverades den här goda muskot- och banankakan.
Varsågoda, smakan ni också!;)
I nästa blogginlägg bjuder Barbro på fler gosaker!:)
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
150 g smör
3 dl socker
2 ägg
4-5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1/4 tsk nejlikor
1 1/2 tsk kanel
3/4 tsk muskot, riven
2-3 bananer, väl mogna
Gör så här: Vispa smör och socker, blanda sedan i ett ägg i sänder. I en annan bunke blandar du vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, salt, nejlikor, kanel, muskot och rör sedan ner det i äggsmeten. Mosa bananerna och blanda ihop det med den andra smeten. Smöra och bröa en sockerkaksform och grädda i 175 grader i ca 40 minuter (prova med sticka om den är klar):
Vilka fina bilder. Kakan låter väldigt god.
Va' trevligt! Fina bilder som alltid.... Kram!
Vilka härliga bilder och kakan låter himla god