Sillsallad med färskpotatis, ägg och stenbitsrom


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Sill, potatis, gräslök och gräddfil är nästintill Sveriges nationalrätt, så vad passar bättre än att servera en lite lyxigare variant till den svenskaste av alla dagar, Midsommarafton.

Rätten går att förbereda någon dag i förväg och plockas sedan smidigt fram, garneras och serveras när det är dags:)

______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

1 kg färskpotatis (eller så mycket du själv tycker, mängden går att variera ganska rejält till övriga ingredienser)
5 dl gräddfil
1 burk stenbitsrom
1 knippe gräslök
1 stor burk sill, välj din favoritsort (eller om du gör din egen)
1 liten röd lök
salt

Garnera med:

4 ägg, hårdkokta i klyftor
1 citron
gräslöksblommor (är de nyutslagna är de goda att äta de också)
lite hackad gräslök


Gör så här: Koka potatisen och låt den svalna, skär den i bitar. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt. Garnera med ägg, citron, hackad gräslök och gräslöksblommor.

Kommentarer
Postat av: Jimmie

Vilken vacker garnering, ser otroligt gott ut !

Hoppas du får en superfin Midsommar...

//Jimmie.

2011-06-20 @ 17:28:29
URL: http://varldensbastamatblogg.blogg.se/
Postat av: Mårtenssons kök

Underbart fint foto, andas sommar lång väg:)

Ett nytt tips på att servera sill för vår del, det faller i god jord som du kanske förstår...

2011-06-20 @ 20:56:25
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Caroline

Vilken vacker maträtt du har skapat. Du är verkligen en riktig konstnär!

Låter gott också, jag älskar sill och potatis!

2011-07-06 @ 18:10:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen