Save Food - Tävlingsrätt nummer fem - Chorizowok vid havet


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Dagar vid havet är underbara. Det här har varit en sådan dag!

I morse packade vi den stora utflyktskorgen med en massa god mat och styrde kosan mot Gryts skärgård, en av världens finaste! Med oss tog vi också Muurikkan, ett jättefat i gjutjärn som man antingen eldar under eller kopplar en gasoltub till. När fatet väl är upphettad har du en stekhäll i proffsklass och kan laga i princip vilken mat som helst. Det bästa är att du har flyttat köket, dofterna och smakerna ut i allt det där underbara som är vår natur.

Idag, som tävlingsrätt nummer fem, valde jag att laga en het Chorizowok med äggnudlar, lök, sockerärtor och basilika, serverad med gräddfil och rödkål. Väldigt, väldigt gott och ackompanjemanget av middagsmiljön gjorde inte smaken sämre.

Rätten går förstås att laga hemma på spisen också:)



Foto: Karin / Mats / bevemyrs blogg


Ingredienser till woken:

1 paket Chorizo Fresco, 300 g
Äggnudlar
3 rödlökar
1 gul lök
4 scharlottenlökar
3 vitlökar
1 färsk chilifrukt
1 påse sockerärtor
2 röda paprikor
basilika
2 msk fisksås
2 msk sweet chili
lite vatten
1 burk rödkål, Felix
3 dl gräddfil
smör
salt
peppar


Gör så här: Fräs rödlök, vitlök, scharlottenlök och gul lök i smör. Fyll på med paprika, chilifrukt, sockerärtor och korv. Fräs allt under omrörning tills korvarna blivit genomstekta. Häll på vatten och tillsätt nudlarna, låt dom bli mjuka, smaka av med fisksås, sweet chili, salt och peppar. Strö på basilika och servera.


Som sagt, det är väldigt smidigt att hacka grönsaker, frukt, kött och dylikt som ska användas till maten hemma. Väl på plats är det bara att öppna påsarna och fräsa på:)


Färdiga burkar och tetror att öppnas på plats och användas direkt är tacknämligt emellanåt!

Inga ytterligare ingredienser tillsatta så här långt i tävlingen och två goda matlådor till i morgon fick vi med oss hem!

Är du sugen på att inispireras av fler Muurikkarecept kan du kika under kategorin "Muurikka" här på bloggen.


Några bilder från idag...




Efter all god mat hade vi krafter nog att klättra upp på ett berg och beundra utsikten!:)






Kommentarer
Postat av: Vicky

Det där låter gott!! Tror dock (tyvärr) jag får göra hemmavidspisenvarianten... ;-)

2011-05-16 @ 07:58:40
Postat av: Mårtenssons kök

Ser ut som ni haft en härlig dag, så fina bilder från er utflykt!

2011-05-16 @ 20:23:50
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: milla

Vad mysigt

Vart ligger Gryts Skärgård?

2011-05-16 @ 21:33:38
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Nellie - Sockertussen

Vilka härliga bilder!! =D

Den där woken ser helt underbar ut!

2011-05-16 @ 21:47:52
URL: http://sockertussen.blogspot.com
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Vicky"

Underbart! ....och du, det smakar gott hemma vid spisen också!;)

2011-05-17 @ 06:36:03
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Mårtenssons kök"

Fantastiskt fin! Själen njuter lite extra när man kan ge sig ut sådär!

2011-05-17 @ 06:37:47
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Milla"

Gryts skärgård ligger i Östergötland och är väldigt vacker!!:)

2011-05-17 @ 06:42:17
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Nellie - Sockertussen"

Ja, en Muurikka som det heter är oslagbart när man fixar mat utomhus!:)

2011-05-17 @ 06:43:32
Postat av: ögubben

Gumman, som jag besökte i dag, var glad att ni stannade hos henne ett tag i söndags.

Är sista kortet möjligen från Gubbö Kupa?

Snart är EMBLA i sjön, så ni kan ta ännu flera skärgårdsbilder där er förträffliga muurikka får en framträdande roll.

2011-05-19 @ 17:39:00
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Ögubben"

Ja, det var ett trevligt besök för oss allesammans!



Nix, det är taget nere vid gryt, uppe på ett berg i närheten av där vi fixade muurikkamaten:)



Att få Embla i sjön ser vi verkligen fram mot!

2011-05-23 @ 21:45:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen