Plockmat - fyllda minitomater


Foto: Karin / bevemyrs blogg


Färskostfyllda minitomater är en riktig läckerbit på plockmatsbordet:) De går att variera med olika fyllningar och vill du kan du även fylla andra grönsaker så som tex paprikor.


I nästa inlägg bjuder jag er på ett ovanligt saftigt och storslaget gott saffransbrödsrecept:)

_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

1 ask minitomater eller tex paprikor som du skivar upp när de stått i kylskåpet en stund.
1 ask färskost, naturell ca 125 g
100 g rökt skinka eller 100 g rökt lax eller 100 g skalade räkor
1-2 tsk pressad citron
salt
peppar

Gör så här: Skär av toppen och gröp ur tomaterna, låt dem torka en aning. Tärna skinka, lax eller räkor och blanda med färskosten, smaka av med citron, salt och peppar. Fyll tomaterna och garnera med lite hackad gräslök, en bit citron, en räka ellen någonting annat. Stick i en tandpetare och servera tillsammans med annan plockmat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen