Varm äpplesaft med kanel


Foto: Karin / bevemyrs blogg

När det är ruggigt ute är det gott att värma sig med någonting varmt. Att koka egen äpplesaft smaksatt med kanel är riktigt gott, outspädd får den lite av glöggkaraktär. Vill du få den lite mer barnvänlig är det bara att spä ut den med lite vatten. Hur som helst - en skön, varm dryck som värmer kropp och själ för både vuxna och barn när det blåser snålt ute:)

Trevlig första advent allesammans!
_______________________________________________________________________________________________


Ingredienser:

3 kg äpplen
14 dl vatten
1 citron, saften
1 kanelstång
6 dl socker

Gör så här: Skölj äpplena och dela dem i klyftor, ta bort det lite torra fnasiga i botten på äpplena. Lägg äpplen, vatten, citronsaft och kanel i en kastrull. Låt allt småkoka tills äpplena blivit mjuka, sila bort äpplena och blanda ner sockret i saften som blir kvar. Låt allt koka upp så att sockret smälter. Servera varm outspädd eller tillsammans med lite vatten (det är gott att dricka den kall också:)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen