Minipaj med kantareller och bacon


Foto: Karin / Mats / bevemyrs blogg


Hoppas nu att ni allesammans har haft en riktigt skön och fröjdefull påsk. För vår egen del blev det ett mysigt firande ute på ön hos lillungens och lillstumpans farmor och farfar. Öborna bjöd på vackert väder, godaste maten, läckert fika och en tur med storbåten på ett stilla hav.

En häxa kom flygandes och delade ut ägg till oss allesammans dessutom:)

Tillsammans med en mängd godsaker på påskbordet serverade Kerstin läckra minipajer. Pajerna var fyllda med bl.a kantareller, bacon och färskost. Gott!
_______________________________________________________________________________________________


Ingredienser till minipajerna:

Pajdeg:

250 g smör
6 dl vetemjöl
4 msk kallt vatten

Fyllning:

600 g kantareller
2 msk smör eller margarin
280 g bacon

Äggstanning:

200 g smaksatt färskost, ex. tomat och pesto
2 dl mjölk
4 ägg

riven ost

Gör så här: Arbeta snabbt ihop pajdegen och tryck ut den i former. Låt stå svalt i kylskåpet en stund. Stek kantarellerna i lite smör, fräs på bacon. Fördela fyllningen i pajformerna. Vispa ihop äggstanningen och slå den i formerna . Strö ev på lite riven ost. Grädda i mitten av ugnen i ca 225 grader i ca 20 minuter.






Påskhäxorna från 70-talet pryder gott och väl sin plats på bordet.



Farfar Loffes ägg är riktigt, riktigt goda!

______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:
6 hårdkokta ägg
1 1/2 dl grädde
100 gr Kalles kaviar (eller liknande)
räkor
dill
minitomater
eller annat som man vill garnera med

Gör så här: Koka 6 ägg (hårdkokta), dela äggen på mitten och gröp försiktigt ur gulan. Mosa gulan tillsammans med kaviaren, vispa grädden och rör ner ägg- och kaviarröran i den. Klicka i röran i de 12 ägghalvorna, garnera med räkor, dill, små tomatbitar eller något annat du tycker är gott! !!!!





Även påskägg till den minsta kan innehålla något att stoppa i munnen:)


Kommentarer
Postat av: Sandra

vad gulligt påsk ägg din lila tös fick kram från Sandra

2012-04-09 @ 13:36:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen