Rhubarb fool

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Under några dagar vid vackra Mälaren bjöds vi på den här desserten. Betyget från oss ätare blev "Annorlunda och god utöver det vanliga". Ett recept som i all smakrik värdighet kandiderar till att plockas fram till nyårsaftonens meny om sådär fem månader. ;)
 
Måste komma ihåg att frysa lite skuren, färsk rabarber nu bara.
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser (4 port):
 
300 g rabarber, grovt skurna
2 msk syltad, hackad ingefära
3-5 msk råsocker
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl yoghurt (grekisk)
mandelspån
torkade violer (eller något annat att garnera med)
 
Gör så här: Lägg rabarberna och 3 msk socker i en stekpanna och värm på svag värme under lock tills rabarberna nästan mjuknat. Smaka av med mer socker om du tycker det behövs. Vispa grädden och rör ner yoghurten. Blanda i ingefära och rabarbern Klicka upp i glas och garnera med mandelspån och torkade violer.
 
 
Bevemyrs på facebook

Kommentarer
Postat av: Veronica

Jaha, då vet jag vad man har att se fram emot.... ;-)

Svar: Japp, fast risken är ganska stor att jag snubblar över något annat som lockar det också:)
Karin

2012-08-08 @ 22:06:14
Postat av: Helena

Hej!
Sitter och kollar igenom recept jag sparat som ser smaskiga ut och nu dök ditt upp! Men du, jag undrar, när ska ingefäran i?

Svar: Oj, den glömdes visst av i all hast. Nu är det dock åtgärdat!:) Tack!
Karin

2012-08-26 @ 20:18:57
Postat av: CJ

Mums, ska testas i helgen!

2012-09-14 @ 10:53:36
URL: http://cjs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen