Bagarmys inne i stugvärmen - Sirapslimpa


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Helg, minusgrader och snöyra utomhus bådar för bagarmys inne i stugvärmen. Nybakat bröd tinar garanterat den mest stelfrusna själen. Lillungen och jag bakade nyss en härligt god sirapslimpa, fullständigt okomplicerat och jättegod!:)


Tips: Godast är det att frysa dem skivade och bara plocka fram så många som du tänker äta åt gången.

_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

100 g jäst
1 l mjölk
100 g smör eller margarin
4 tsk salt
2 dl ljus brödsirap
1 msk anis
1 msk fänkål
17 dl rågsikt
ca 15 dl vetemjöl

Gör så här: Värm smör och mjölk i en kastrull till fingervarmt. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och låt allt knådas tills den släpper från kanterna. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter. Dela degen i fyra delar som du formar till limpor, lägg limporna på en bakplåtsklädd plåt (eller två om du har varmluftsugn). Jäs limporna under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i 200 grader (175 grader för varmluft) i ca 40 minuter. Pensla med mjölk eller vatten när du tagit ur limporna ur ugnen. Låt svalna en aning, servera gärna lite halvljummen med rinnande smör. GOTT!!



Kommentarer
Postat av: Marie

Precis det receptet vi brukar göra!! Otroligt gott och älskat av hela familjen!

2012-02-05 @ 11:59:56
Postat av: Eva i Tidaholm

Riktigt smaskigt blev ju limporna, toppenrecept!

2012-02-05 @ 18:06:25
Postat av: Anonym

Kam man göra dem i formar oxå? ;)

2012-02-07 @ 01:54:00
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

Jag har inte själv provat men det går antagligen alldeles utmärkt att göra dem i formar:)



/Karin

2012-02-07 @ 21:30:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen