Långpannekaka - brownies och färskost

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Den här kaffedoftande, chokladsega smått marängiga långpannekakan är baske mig jättegod. ;)
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
200 g smör
250 g blockchoklad, ljus eller mörk beroende på vad du själv föredrar.
4 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ msk snabbkaffepulver
1 msk vaniljsocker
4 ägg
 
 
Philadelphiaosttopping
 
200 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
1 äggvita
 
 
Gör så här: Smält smör och choklad i en kastrull. Rör ner socker. Blanda först vetemjöl, bakpulver, kaffe och vaniljsocker i en bunke och rör sedan ner smörblandningen. Knäck ner ett ägg i taget. Häll blandningen i en bakplåtspappersklädd form. Rör samman ingredienserna till toppingen, klicka ut den över chokladsmeten och dra några gånger med en gaffel så att det marmoreras. Grädda i ca 40 minuter i 175 grader. Låt svalna. Sär i rutor. Förvaras svalt.
 
 
Bevemyrs på facebook

Kommentarer
Postat av: Littledessert - Recept & Webbshop

Muums! (:

2012-07-13 @ 17:07:08
URL: http://littledessert.se
Postat av: Carina

Väldigt god kaka,jag spritsade ut toppingen med en vanlig rund tyll innan den "gafflades" runt.

2012-07-23 @ 13:52:56
Postat av: Jempa

Skulle ha varit bra att veta storleken på ugnsformen... Min blev alldeles för tunn och då även stenhård :-(

2013-04-07 @ 16:38:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen