Grillspett och knytten

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
I den östgötska skärgården bjöd midsommaraftonskvällen på smått regnigt väder. En del blåst också. Fast ingentigng som gjorde varken bu eller bä för själva firandet. Kanske blev det tvärtom mer mysigt när lägerelden och smågrillarna tändes.
 
Spett med knytten stod på menyn. En mäng småsåser och sallader också.
 
 
 
Knytten är enkelt och fantastiskt gott. Färskpotatis skivas och blandas med kryddor, dillvippor och fint hackad (eller skivad) lök. En hel del smör klickas på och allt slås in i en folie.  Att göra ett paket per person brukar vara trevligt. Lägg sedan potatisröran på elden eller grillen. När det är dags att äta väcklas de upp och äts tillsammans med grillat kött av något slag.
 
 
 
 
Midsommarafton och snart fyra månader gammal. Kvällsmålet i skönt lilläge tillsammans med kottar och barr, trädkronors sus, måsar och en magisk himmel - kan det bli bättre? ;)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Åh, din fina blogg. Njuter så av bilder, berättelse och recept.

2012-06-26 @ 23:04:48
Postat av: Sandra

Vad fina bilder hon är så himmla söt lila myra söt som en ängel

2012-06-27 @ 11:07:04
URL: http://www.nattstad.se/rebornbabiesislove
Postat av: Klara

Ser riktigt gott ut och vilken sötnos som får vara med på äventyr. Jag gillar verkligen din fina blogg:-)

2012-06-27 @ 11:10:11
URL: http://klarakling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen