Coq au vin blanc


Foto: Karin / Mats / bevemyrs blogg

Valborgsmässoafton bjöd på vackert väder, en mäktig brasa och stolta fyrverkerier. Bortbjudna till goda vänner bjöd värdparet på annorlunda Coq au vin blanc och nattligt bad i vedeldad tunna.


_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

2 kycklingfiléer
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
100 g rökt fläsk eller bacon i bitar
250 g scharlottenlök
3 dl torrt vitt vin
1 msk konc. kycklingfond
1 msk japansk soja
2 tsk maizena
champinjoner

Gör så här: Skär kycklingen i bitar, fräs i olja och krydda. Stek bacon, lök och champinjoner. Koka upp vin, fond och soja. lägg i kyckling, bacon och lök. Red skyn. Smaka av. Servera med potatismos eller något annat gott.



Kommentarer
Postat av: milla

Vad gott, har bara gjort på helkyckling, men filer är ju lite smidigare ska prova det nästa gång.

2012-05-05 @ 18:17:52
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen