Kräftpaj med västerbottenost och avokadosalsa

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Min mamma umgås flitigt med en massa matglada och kastrullduktiga vänner. Här om veckan bjöd Lisa på godaste kräftpajen smaksatt med västerbottenost och cayennepeppar. Serverad med avokadosalsa blev det en succé hos damerna.
 
Själv blev jag tipsad och kunde förstås inte låta bli att prova. Pajen visade sig vara riktigt god och med solrosfrön i skalet kändes smakkombinationen självklar.
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
Pajskal:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl solroskärnor
2 msk vatten
 
Fyllning:
 
2 dl riven västerbottenost
1 burk kräftstjärtar i lag
 
4 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
 
Avokadosalsa:
 
2 mogna avokado
1/2 melon eller 1 -2 mango (1 ask med frusna går bra också)
1 citron, saften
salt
 
Gör så här: Knåda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en form och förgrädda i ca 200 grader tills den fått fin färg. Tag ut formen.  Strö på osten. Häll av spadet till kräftorna och fördela dem uppe på pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde och cayennepeppar. Häll över kräftorna. Grädda i ca 200 grader tills pajen "stannat", är fast i konsistensen och fått fin färg. Gör salsan genom att skära frukterna i småbitar, krama citronsaften över och smaka av med lite salt.
 
Bevemyrs på facebook
 

Kommentarer
Postat av: Kaksmulan

Låter ju perfekt, det blir ju en hel kräftskivepaj ;). Brukar göra sallad som jag älskar med bla mango, avakado, chili och kräftor så denna kombo skulle verkligen sitta fint.

2012-10-08 @ 20:51:05
URL: http://kaksmulan.se
Postat av: Sandra

Vad god kräftpajen ser ut mycket fina bilder många kramar från sandra

2012-10-14 @ 14:40:01
URL: http://www.nattstad.se/rebornbabiesislove

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen