Arraksbollar och ett glas jordgubbssaft

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
 
De här kakorna är alldeles för goda för att de bara skall bakas när man råkar få kakslattar över! ;)
 
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
100 g blockchoklad (ta någon favoritsort)
100 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
4 dl kaksmulor (t.ex. sockerkaka eller stötta småkakor typ finska pinnar)
1 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
2 msk arrak (finns i vanliga matvaruaffärer)
1 msk kallt kaffe
Brunt strössel att rulla bollarna i
 
Gör så här: Smält chokladen och blanda med övriga ingredienser. Tillsätt mer kaksmulor om du tycker det behövs. Degen skall vara lite lös, ställ in den i kylskåpet så att den stelnar lite innan du formar kakorna. Rulla till bollar och vänd dem i strössel.
 
Bevemyrs på facebook

Kommentarer
Postat av: milla

Arraksbollar har jag aldrig gjort tack för tipset :)

2012-09-29 @ 10:47:05
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Anki

Det här var ju farligt för midjemåttet att ha hemma, det krävs MYCKET självdisciplin för att bara ta en!
Jag använde sockerkaka, gick finemang!

2012-09-30 @ 17:02:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen