Minipajer, After eight och pimpelfiske

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
För vår del firades påsken ute på ön. Isen låg stadig och vacker. Luften klar och stugvärmen ombonad.
 
Kerstin hade fixat och donat och serverade en massa god mat. Inte minst små läckra pajer i miniformat.
 
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
Pajdeg:
125 g smör
3 dl mjöl
2 msk kallt vatten
 
Fyllning:
300 g champinjoner
1 msk smör
140 g bacon
 
Äggstanning:
100 g smaksatt färskost, tex. tomat och pesto
1 dl mjölk
2 ägg
peppar
salt
 
Gör så här: Hacka ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut den i små formar. Ställ svalt en stund och förgrädda sedan i ca 10 minuter i 225 grader. Fyllning: Hacka svampen och fräs den i lite smör i en stekpanna (låt vattnet ånga bort). Skär baconet i bitar och fräs den knaprig i en egen stekpanna. Fördela svamp och bacon i pajformarna. Vispa ägg, mjölk och ägg slätt, smaka av med pappar och salt. Grädda i ytterligare 15 minuter i ca 200 grader.
 
 
 
En häxa kraschlandade med sin skurmopp till kvast. Turligt nog hade hon en korg proppad med godisfyllda ägg som hon delade ut. ;)
 
 
Efter mötet med påskkärringen lockade havet och isen, en pimpeltur gick inte att motstå.;)
 
En läcker dessert avslutade dagen och sjöng påskens lov. ;)
 
 
Kladdkaka med After eight:
 
Ingredienser:
100 g smör
100 g mjölkchoklad
3  ägg
2 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao
1 krm salt
1 1/2 dl mjöl
125 g After eight
 
Gör så här: Smölt smöret i en kastrull. Brut chokladen i bitar och låt den smälta med smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner socker, kakao, salt och mjöl. Tillsätt smör och chokladblandningen. Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant, häll i hälften av smeten och fördela sedan After eigt över. Häll på resten av smeten. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Servera med grädde.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen