Kerstintårta

 
Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Vi har tre som heter Kerstin i familjen, Syrsan, hennes faster och farmor. Antingen som andranamn eller som tilltalsnamn. Ända sedan den äldsta Kerstin i skaran gick på Vackstanäs lanhushållsskola har hon variti en riktig hejare på att baka och laga mat. För att fira Kerstindagen för lite sedan bakade hon en Kerstintårta. Fylld med hemkokt jordgubbssylt och garnerad med blåbär, smultron och citronmeliss blev den så fantastiskt god att jag lyckades mumsa i mig hela tre bitar.
 
 
___________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
2 ägg
2 kkp strösocker
50 gr smält smör
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Beredning: Vispa ägg och socker vitt och porös. Smält smöret och häll det i en kaffekopp, fyll upp koppen med mjölk och rör ned det i smeten. Ha ner mjölet och bakpulvret och vaniljsockret rör om väl och häll sedan allt en smord och bröad rund form. Gräddas ca. 45 min i 175-200 grader. Om man vill göra en stor tårta behövs dubbel sats (”Kerstintårtan” är på dubbel sats) Fyllningen är vispad grädde och hemkokt jordgubbsylt. (Tre bottnar) Garneringen av ”Kerstintårtan” är gjord med vispgrädde ,färska blåbär och styckesfrysta smultron plus citronmillis .
 
 Efter allt kalasande på tårta tog sig den minsta Kerstin en promenad ut på berget för att titta på havet...;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen