Saffransbullar med kokos

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
För lite sedan fick jag ett mail från Susanna, hon och Hasse hade bakat kokosfyllda saffransbullar med slående gott resultat. Snålvattnet började rinna hos mig och igår blev längtan till handling. Sonen, en liten tärna och jag bakade kinderna rosiga. Och smakade gjorde vi så snart bullarna kom ur ugnen. Det var precis som Susanna utlovat JÄTTEGOTT! ;)
 
 
_______________________________________________________________________________________________________
 
 
 
Ingredienser:
 
50 g jäst för söta degar
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl strösocker
0,5 dl vit sirap
0,5 g saffran, en påse
2 krm salt
12-13 dl vetemjöl
 
Fyllning:
 
100 g smör, smält
1 1/2 dl kokos
1 dl ljust muscovadosocker
 
Gör så här: Smula jästen i en bunke, smält smöret och värm det tillsammans med mjölken till fingervärme. Rör ut jästen med mjölk/smörblandningen. Blanda nersocker, sirap, saffran och salt. Häll ner mjölet och knåda tills degen släpper kanterna. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Gör fyllningen genom att smälta smöret och blanda i övriga ingredienser. Lägg degen i ca 40 formar, pensla med uppvispat ägg, tryck ett hål i varje bulle och fördela fyllningen i. Jäs ytterligare i 20-30 minuter. Grädda i 250 grader i ca 8 minuter. Pudra på florsocker innan servering.
 
 
 
 
Liten tärna bakar gärna! ;)
 
När det gäller fyllning är jag av uppfattningen "The more the merrier" och gjorde därför 1 1/2 sats av originaldosen.
 
 
Bevemyrs på facebook
 
 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Vilken jättesöt liten Tärna

Kram från Sandra

2013-12-15 @ 10:53:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen