Kycklinggratäng med smak av dragon

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
 
För ett par månader sedan for sonen och jag in till storstaden och valde fröer. Fröer som sedan grodde bra i sina miniväxthus inne på fönsterbrädan. Riktigt fina plantor fick vi. Igår fixade och donade vi med våra små gröna vänner i odlingslådorna ute. Plantorna tycks trivas och vi hoppas på en riklig skörd vartefter.;)
 
Efter allt påtande i jorden kalasade vi på krämigaste kycklingratängen med smak av dragon. Rekommenderas.
____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé, skuren i småbitar
2 pkt bacon, strimlad
1 purjolök, skuren i småbitar
Salt
peppar
Dragon

Gratängsås:
5 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 fp Cantadou vitlök och örter
2 kycklingbuljongtärningar
3-4 msk kycklingfond
Lite vatten

3 dl okokt jasminris
 
Gör så här: Koka riset. Stek kyckling (krydda med salt, peppar och dragon) och sedan bacon (låt det rinna av på ett papper). Strimla löken och fräs den lätt. Lägg riset i botten på en ugnsfast form, fördela kyckling, bacon och lök över. Koka ihop såsen och häll den i gratängformen. Gratinera i 225 grader tills gratängen fått fin färg. Servera med sallad.
 
 
 
 
 
 
Bevemyrs på facebook

Kommentarer
Postat av: Lisa Key

Supergott! Nästa gång tror jag dock att jag tillsätter lite vitlök. Supersmaskigt med Cantadou, det hade jag aldrig hittat på själv som gratängsås. Tack och kram
P.S. Förresten har vårt persikoträd blommat över nu och vi hoppas på persikor redan i år!

2013-05-30 @ 21:32:00
Postat av: Lisa

Detta lät smartigt. Vi ska ha kalas nästa helg & letar efter en maträtt för 14 personer. Ngt som kan vara i samma form är ju det optimala. Hur många portioner är detta recept beräknat på? Hur många ggr. måste jag dubbla för att det ska räcka till 14 personer? Kan man göra det i långpanna & räcker det med en sådan tror du? Med vänlig hälsning, Lisa :)

2015-01-18 @ 13:59:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen