Ojästa limpor

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
I morse bakade Syrsan och jag limpor. Förunderligt hur kul det kan vara att se degkroken fara runt där nere.;)
 
Limporna går hur som helst snabbt som sjutton att baka tack vare att de inte behöver jäsas. Matsäckskorgen packades sedan med det ljumna brödet och vi for till havet.
 
 
 
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
5 dl fingervarmt vatten
50 g jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
ev 1 msk brödkryddor (anis, fänkål, kummin)
7 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
 

Gör så här:  Smula jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet. Blanda i övriga ingredienser och arbeta degen i några minuter. Forma två limpor och lägg dem på tvären på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och grädda i ca 30 minuter.
 
 
 
 
Hemma med halmen. Är man fyra veckor kan det vara tröttsamt att vara på havsutflykt ;)

Kommentarer
Postat av: Felicia

Vad mysigt det ser ut! och vad lilla halmen växer också fina blåa stora ögon :)
Kram Felicia

2013-05-20 @ 14:02:17
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

Att fara iväg sådär med matsäck är verkligen urmysigt! Halmen växer så det knakar och är världens sötaste!;)

Kram!

2013-05-21 @ 10:30:40
Postat av: sandra

vilka fina bilder så himla söt hon är tösen vad heter hon kram från Sandra

2013-05-21 @ 16:59:37
Postat av: Veronica

Mysigt! Eköns camping? Kram!

2013-05-21 @ 19:20:52
Postat av: Loffe

Hemma med halmen betyder att man är färdig med det man gjort. Användes förr då man i lantbruket hade skördat, fått allt under tak på logen för att sedan tröska. Man hade slutfört dagens syssla.
Detta uttryck vet jag fanns i Åtvidabergstrakten och användes av min morfar och mormor.

2013-05-23 @ 08:04:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen