Knådfritt formbröd

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 

Nu ska jag inte hålla er på sträckbänken längre. Som utlovat kommer nu receptet på Hasses urgoda formbröd. Brödet är inte bara smakligt att äta utan hur enkelt som helst att göra också. Du rör bara ihop smeten i en bunke, klickar ut det i en form och låter det sedan stå svalt över natten. På morgonen gräddar du brödet, låter dofterna spridas i huset och äter sedan ljuvligt goda och perfekt nybakade smörgåsar till frukost. Alldeles för ojobbigt och gott för att avstå helt enkelt.;)
 
_______________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
12 g jäst
1/2 dl solroskärnor
3 1/2 dl svalt vatten
1 tsk salt
1 msk sirap
1/2 dl rapsolja
2 dl rågflingor
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 tsk anis (som du krossar i en mortel)
1 tsk fänkål  (som du krossar i en mortel)
 
Gör så här: Smula jästen i en bunke, rör ut den med lite vatten och solroskärnorna. Blanda ner övriga ingredienser, rör om med en slev. Smörj och "bröa" en form (gärna en springform med löstagbara kanter) med havregryn. Klicka i smeten och strö på havregryn. Ställ formen i kylskåpet över natten eller i rumstemperatur ett par timmar. Grädda i 30 minuter i 200 grader, sänk temperaturen till 150 grader och grädda i yterligare 10-30 minuter (beroende på vilken form du använder). Vill du få färg på kanterna på brödet kan du grädda den utan form de sista 10 minuterna.
 
 
Bevemyrs på facebook
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen