Matsäckstips från Susanna och Hasse

 
Ni är många som läser bloggen och jag blir alltid lika vansinnigt glad när någon av er hör av sig med recept. Nyligen kom det ett mail från Susanna och Hasse.
 
Hej Karin!

Vi fick lite minnen oss till livs när vi läste och såg på
bilder från er valborgsmässoafton.
Var det på Torrö ni var? När vi var på Torrö på utflykt
sommaren 2012 var det här vår matsäck och vi skickar med en
bild  på vår matsäckslåda med innehåll. ( En sådan där som
har ett lock som är en frysklamp, en jättebra uppfinning.)
Vi hade cyklar med oss och cyklade de sista kilometrarna.
Receptet är från Arla, en fransk buffé, därav mängden,
Jättegott även för ett mindre sällskap och på utflykt.

Hälsningar Susanna och Hasse
 

TACK säger jag!! Extra välkommet med utflyktsinspiration nu när det är högsäsong att packa matsäckskorgen. Salladen som Susanna och Hasse tipsar om, den låter verkligen hur god som helst!! ;)

Foto: Sussana och Hasse
 
 

Receptet gäller för 25 bufféportioner

Ingredienser

12 kg kycklingfiléer

Arla® Smör-&rapsolja oliv

2 tsk salt

34 tsk svartpeppar

3 dl Arla Köket® riven ost gratäng

750 g haricots verts

3 st rödlök

10 st hårdkokta ägg

3 liter salladsblad

1 kg körsbärstomat

4 burkar sardellfiléer

1 liter Arla Köket® turkisk meze matyoghurt

400 g tapenade

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Krydda och strö på ost. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Koka haricots verts. Skala och skiva löken. Skala och skär äggen i klyftor. Varva alla grönsakerna på fat. Skiva kycklingen.

Lägg kyckling, ägg och sardeller på salladen. Ringla gärna över lite olivolja. Blanda yoghurt och tapenade, servera till.

 

 

Kommentarer
Postat av: Frida B

Låter gott!!

2014-05-18 @ 18:58:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen