Fredriks tacopaj och morotstzatziki

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
 
En kväll för en tid sedan träffades mina arbetskamrater och jag för lite after work. De manliga kollegorna åtog sig att fixa käket, resten av oss åt salta pinnar och pratade om en massa oväsentligheter. Underbart! ;) Hur som helst, när maten väl serverades stod en ovanligt god tacopaj på bordet, i gott sällskap av en smakrik morotstzatziki och en krispig sallad. Fredrik var receptmakare och överöstes med komplimanger för den lyckade kombon. Well done!
 
Själv blev jag så förtjust att jag bad om receptet och några veckor senare fixades gopaj och mysmiddag även på hemmaplan. ;)
 
 
______________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:

Paj:
500 g  nötfärs
tacokrydda (hemgjord eller färdigköpt på påse)
tortillachips, 1/2 påse med ostsmak
1-2 mozzarellaostar
3 dl grädde
 
Morotstzatziki:
3 morötter, rivna
3-4 dl turkisk yoghurt
2-3 vitlöksklyftor, pressade (färre eller fler beroende på storlek och styrka)
olja
salt
peppar
 
Gör så här: Paj -Bryn färsen och tillsätt kryddorna. Lägg chipsen i botten på en gratängform, krossa dem en aning. Lägg köttfärsen uppepå. Skiva osten och lägg den över. Häll till sist grädden över alltsammans. gratinera i 225 grader tills pajen fått fin färg. Tzatziki - Blanda morötter, yoghurt och vitlök. Smaka av med olja, salt och peppar.

Kommentarer
Postat av: Lena

Då var kvällsmaten räddad. :-)

2015-03-14 @ 08:21:56
Postat av: Lena

Den var jättegod!!!

2015-03-19 @ 17:09:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen