Karin-tårta

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
I dessa student- och konfirmationstider vill jag passa på att tipsa om en helt perfekt kombination av ingredienser till den här klassiska maräng- och gräddtårtan. Det kan annars kännas lätt trixigt att få till den frasiga marängen och saftiga sockerkaksbotten men med det här receptet är det smått omöjligt att misslyckas.;)
 
 
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
120 gr smör eller margarin, rumsvarmt
1 1/2 dl socker
6 äggulor
2 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk mjölk

Botten marängdel:

6 äggvitor
3 dl socker
mandelspån

Fyllning:
Grädde
1-2 burkar konserverade mandariner (du kan förstås använda andra frukter och bär också)
Garnera med Jordgubbar


Gör så här: Börja med att röra margarin/smör och socker till en jämn smet med elvisp. Tillsätt bakpulver. Rör i  äggulorna, en i taget och vispa så att smeten blir porös. Rör i mjölet och till sist mjölken.

Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Vispa äggvitorna till fast skum (du får vispa ganska länge) häll sedan försiktigt i sockret och fortsätt att vispa en stund till, smeten ska bli blank. Bred marängsmeten ovanpå sockerkakssmeten. Strö över mandelspå

Grädda tårtan mitt i ugnen i 150 grader i ca 45 minuter. Låt tårtan kallna helt innan du tar loss den från pappret. Vispa grädden till fyllningen. Dela tårtan på mitten. Flytta försiktigt den ena bottnen till ett fat. Bred på grädden på bottnen och fördela mandarinerna övar. Lägg på den andra bottnen. Förvara tårtan i kylskåp. Tårtan bör ätas samma dag, annars sjunker den ihop en del och blir inte lika tjusig eftersom grädden i fyllningen gör att marängen i den understa bottnen smälter.

 
 
 
Syrsan cyklade en sväng med sin svävande kompis.;)
 

Kommentarer
Postat av: Erika

Fint foto på barnet och ballongen!

2015-05-09 @ 23:18:52
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Erika"
Tack för att du tycker det och skriver det här!:)

2015-05-11 @ 08:11:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen