Grillad kyckling med pärontzatziki

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Idag har äntligen grillsäsongen sprakat igång hemma hos oss. Först ut att grillas blev en välmarinerad kycklinfilé. Serverad med sallad, ris och päronzatziki blev det en måltid väl värdig en premiär. ;) 
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
3 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor, pressade
2 päron, grovt rivna
salt
äppelcidervinäger
 
Gör så här: Blanda yoghurt, vitlök och päron, smaka av med salt och äppelcidervinäger.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Caroline

Ser jättegott ut (som vanligt!). Det är roligt med recept som gör en lite misstänksam (hmm… kan päron verkligen fungerar i tzatsiki?), men det roliga med dessa är att de så gott som alltid är riktiga elefantvältare - så galet klockrena att man förundras över att de ännu inte är vardagsmat i radhusen!

Har en fråga om kycklingmarinad. Min blir ofta lite tam - har du marinadtips att dela med dig av (gärna till lax också, som ofta hamnar på grillen här om somrarna!)

Trevlig helg =)

2016-04-08 @ 12:03:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen