Roy Fares chokladpudding

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Jag har länge gått och sneglat på Roy Fares recept på chokladpudding. Lite krångligare än andra recept men tydligen så skulle det vara värt besväret. I helgen lagom till mellomys och schlageryra var det äntligen dags. Och visst var det mödan värd. Len, krämig, chokladstinn och alldeles underbar. ;)
 
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
1 1/2 dl vispgrädde
150 g mörk choklad, 70 %, välj någon god sort då den är tongivande för smaken.
1 1/2 dl vispgräd
4 äggulor
2 msk socker
1 msk vatten
 
Garnering, t.ex:
vispgrädde 
krossad daim
hallon
hackad choklad
 
 
Gör så här: Vispa 1 1/2 dl grädde och ställ in den i kylen. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp 1 1/2 dl grädde och häll den över chokladen. Låt stå i någon minut och blanda sedan med en slickepott ihop till en slät och fin tryffel. Ställ åt sidan i rumstempereratur. Lägg äggulorna i en bunke. Koka upp socker samt vatten och häll genast ner sockerlagen i en tunn stråle i äggulorna och vispa samtidigt med elvisp på maxhastighet. Vispa tills det blir ett fint skum. Vänd ner tryffeln och därefter grädden i äggsmeten. Blanda tills det blir en slät och fin mousse. Fördela moussen i önskade dessertglas och låt stå i kylen minst 2-3 timmar. Går bra att göra dagen innan och förvara i kylen. Servera sen desserten med lite lättvispad grädde, krossad daim och gärna hallon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen