Kycklinggratäng - godare än nobellmiddagen

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Vid ett tillfälle när jag serverade den här rätten påpekade en av gästerna "Det här smakar antagligen godare än Nobellmiddagen!". Vi andra höll med och kom fram till att kombinationen av kyckling, bacon, ädelost och kantarellfond är en riktig vinnare. Nu har ju ingen av oss ätit nobellmat och det är kanske lite som äpplen och päron men kycklinggratängen smakade iallafall supergott!! Ett tips till helgens middag kanske? ;)
 
____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
1 kg kycklingfilé
5 dl creme fraiche (lätt går bra)
1 1/2 dl grädde, valfri fetthalt
2 paket bacon, klippt i småbitar
ädelost (gräddädel), 150 g
4 msk kantarellfond, flytande på flaska
salt
curry
grillkrydda
vitlök
 
Gör så här: Skär kycklingfilén i mindre bitar, fräs i olja och krydda med grillkrydda, curry och salt. Pressa i två vitlöksklyftor och fräs tills kycklingen är genomstekt. Lägg i en gratängform. Klipp baconet i småbitar och stek knapriga, fördela över kycklingen. Blanda samman creme fraiche, grädde, ädelost och kantarellfond, pressa i vitlök och smaka av med lite salt. Häll i gratängformen. Gratinera i ca 200 grader tills alltsammans blivit varmt. Servera med ris/klyftpotatis och sallad. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Caroline

Älskar middagar av typen "allt i en form"! Goda smaker i enat koncept, som därtill inte sällan blir (om möjligt) ännu bättre dagen efter.
Det här receptet doftar blivande favorit - tack för delning! =)

2016-02-14 @ 15:02:53
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

'Caroline'
Jag är också en sådan som uppskattar det smidiga i att allt serveras i samma form. Tests gärna det här för det är jättegott!😊

2016-02-17 @ 06:59:46
Postat av: Carina

Det var riktigt gott..

2016-02-28 @ 07:59:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen