Saffranspannkaka

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Efter att jag och en vattkoppssjuk unge varit hemma i några dagar bestämde vi oss för att hitta på någonting trevligt att bjuda sonen på när han kom hem från skolan. Gotländsk saffranspannkaka gjord på färdigt grötris, saffran, ägg, mandel och russin är supersmidigt och väldigt gott. Enligt traditionen serveras pannkakan med salmbärssylt och grädde men det fungerar alldeles utmärkt med hallonsylt också.;)
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
1 liter färdig risgrynsgröt
2 påsar saffran
2 msk socker
3 ägg
1 dl russin
1 dl mandel flagad eller hackad
 
Gör så här: Blanda allt och häll i en smord form. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Servera med sylt och grädde.
 

Kommentarer
Postat av: Denitrovic

sergot ut

2016-02-19 @ 21:14:51
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

Mmm, i verkligheten mycket godare än det ser ut på fotot!😉

2016-02-22 @ 19:08:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen