Bregottbakelser med choklad, grädde och hallon

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Bregottkakor är oemotståndliga, om du sedan pimpar dem med choklad, grädde och hallon får du en vansinnigt god liten bakelse. Och enklare kan det knappast bli. ;) 
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
300 g Bregott (rumsvarmt)
1 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
100 g hackad mjölkchoklad
1 rulle center
 
Gör så här: Knåda samman Bregott, socker, mjöl, bakpulver och den hackade chokladen. Dela centerbitarna (kylskåpskalla) på mitten. Lägg en bit center i en klick kaksmet och lägg ner i små muffinsformar. Fördela smeten i ca 24 formar. Grädda i ca 30 minuter i 150 grader. Låt svalna. Vispa grädde och spritsa ut i formarna, garnera med hallon och ett blad citronmeliss. 
 
 
Vintern håller i sig och det är bara att tacka, ta emot och njuta. Min gamla spark roar trots dagens välsandade gator.;) 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Veronica

Smarrigt! 😊

2016-01-23 @ 17:34:00
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

Ja mycket!!😊

2016-01-23 @ 22:40:43
Postat av: Jessica

Ny kombination på ingred. Får bli veckans prova-på-kaka! :)

2016-01-25 @ 16:12:23
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

Ja testa vetja! 😊 Enkelt o gott! Ett tips om du vill ha en lite stadigare bakelse är att göra den i en liten folieform.

2016-01-25 @ 18:51:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen