Långpannebröd

Foto: Karin / bevemrys blogg
 
Om någon vill tassa upp i ottan och fixa ett extra gott bröd till helgfrukosten så kan det här receptet verkligen rekommenderas. Jättegott!!
 
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
1 paket jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1/2 msk salt
1 dl solrosfrön
7 dl vetemjöl
5 dl rågsikt
 
Gör så här: Smula jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarmt och lös upp jästen med lite av vätskan. Blanda i övriga ingredienser och knåda en stund. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut degen. Jäs i ytterligare 30 minuter. Skär rutor. Grädda i ca 15 minuter i 225 grader. Servera gärna lite ljummen. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen