Sillstek med benfri fläskkotlett

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Igår när det var Karl så hade sonen namnsdag. Vi köper sällan presenter just i sådana sammanhang, däremot så får namnsdagsbarnet önska middagsmat. Fabian älskar verkligen sillstek så det var ingen direkt överraskning att valet föll på just det. ;)  
 
På vardagskvällar eller när man har bråttom känns inte den kompakta steken som ett direkt lämpligt alternativ, för att dra ner på tiden men fortfarande ha kvar samma goda smak kan jag tipsa om att istället använda benfri fläskkotlett. Kotletterna steks på samma sätt som den traditionella steken men behöver bara koka en bråkdel av tiden. Resultatet blir superbra och väldigt gott!
 
_____________________________________________________________________________________________________

Ingredienser:
4-8 fläskkotletter, benfria
smör eller olja att steka i
salt/peppar/grillkrydda
2 lökar
1 burk ansjovisfiléer i spad
vatten
 
grädde
ev salt
 
Gör så här: Stek kotletterna i smör eller olja, krydda. Häll på vatten så att kotletterna täcks ordentligt, häll i ansjovisburken med fileér och spad. Skala och skär löken i klyftor och lägg ner dem i grytan med kött, vatten och ansjovis. Koka köttet under lock tills det är riktigt mört, koktiden varierar beroende på hur tjockt skivat köttet är. Fyll på med vatten om det behövs. När köttet är så mört som du önskar silar du bord lök och ansjovisrester, spadet häller du tillbaka ner i grytan, om det är mycket så recucerar du ner mängden (kokar bort vattnet alltså) så att du får en liten mängd välkryddat spad kvar. Häll på grädde och smaka ev. av med salt. Servera med kokt potatis, gelé, lingonsylt, inlagd skivad gurka och sallad.
 

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Så gott det blev och vad enkelt! Tack snälla Karin för allt bra du delar med dig.
Fabian smaklökar är bra han vet minsann vad som smakar gott!
Vi kommer att skänka dig och vårt vackra sommarparadis Söderköping en varm tanke varje gång vi äter den grytan och det kommer att bli fler gånger. Fabians Favvo heter det maträtten hos oss numera.
Trevlig helg!
Kram från Elisabeth

2016-01-30 @ 10:50:52
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Elisabeth"
Så kul att ni tyckte om receptet. Fabian blev både stolt och glad när jag läste upp din kommentar för honom:) Vi får också börja kalla den för Fabians favvo.

Trevlig helg till dig också!
Kram!

2016-01-30 @ 16:37:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen