Saftig och superenkel chokladsockerkaka

(null)
Foto: Karin / Bevemyrs blogg

När man bakar chokladsockerkaka kan man kort och gott säga att det är två saker som är viktigt. Att den smakar choklad och att den inte är torr. Den här slår huvudet på spiken. Saftig och supergod!😀

Ingredienser:
150 g smör
3 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver 
2-3 msk kakao
2 ägg
1  1/2 dl hett vatten

Gör så här: Smöra och bröa en sockerkaksform.  Koka upp vattnet (smidigt att använda en tekokare om du har någon:) Smält smöret i en kastrull. Vispa äggen någon minut med en gaffel i en skål eller med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och rör i äggen, smöret och till sist det heta vattnet. Smeten blir väldigt rinnig och det ör precis det den skall vara. Häll i formen. Grädda i 35-40 minuter (kolla med sticka) i 175 grader. Låt kakan stå till sig innan du äter den, gärna över natten.  

(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen